Dat mag niet omdat echt alleen echt is, als het ook echt echt is. Alles van buiten de vastgestelde wijngaarden is nep en dat verdedigen ze in de Champagne met hand en tand. Nou wil het feit dat er een in de welvarende wereld een tekort is aan 'echte' bubbels. Al jaren rommelt het daarom. Champagnehuizen gaan elders bubbels maken. Ze exporteren hun kennis naar Australië, Z-Afrika, Spanje, Californië en Zuid-Amerika waar ze voor een fractie van de prijs prima bubbels maken.
Al evenveel jaren rommelt het ook in de Champagne zelf, waar af en toe een vooorheen niet nobel geacht stukje land toch Champagne mocht gaan heten. Voordeel van de twijfel?
Onderwijl zitten we met de vraag wat er nou eerder was: echte champagne of de commerciële slimheid erachter?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Stefan dat is dan 750 euro advertentiekosten of weghalen. Wat wil je?
Wilt u toch een champagne van een bekendhuis bestellen? Kijk op www.champagnebezorgen.nl
MVG.
Stefan de Vries
Champagnebezorgen.nl
En dat door kenners in vele blinde keuringen op 1 wordt gezet.
Helemaal mee eens dus, de top huizen daargelaten natuurlijk.
Vind het behoorlijk snobistich om nog Champagne te drinken als je voor een kwart van de prijs een bubbeltje kunt kopen dat even goed smaakt.
Vind het behoorlijk Frans om dat zomaar even te doen. De omliggende boeren zullen wel blij zijn dat hun sap ineens wel Champagne mag heten. Heb er toen al eens over bericht:
http://www.gastheerschap.com/#post324