President-commissaris Marijn Dekkers van Unilever noemt Polman een "exceptional business leader" die Unilever heeft veranderd in één van de beste draaiende bedrijven in zijn categorie. Ook zou Polman de fundamenten hebben gelegd voor 'verantwoordelijk kapitalisme' met zijn Sustainable Living Plan voor Unilever.


De media namen het nieuws onmiddellijk over. RTL Z suggereert een verband met het zowel kribbige als pocherige interview dat het Algemeen Dagblad afgelopen met Polman afdrukte. Het AD zelf noemt dat verband niet en wijst op het feit dat de mislukte samenvoeging van de twee hoofdkantoren (Londen en Rotterdam) en zijn al te lange termijn als CEO een logische basis voor vertrek vormen.

Polman wordt opgevolgd door de Schot Alan Jope (54), die volgens geruchten al gold als beoogd opvolger. Jope, die sinds 1985 voor Unilever werkt, treedt per 1 januari in de functie van CEO aan. De eerste zes maanden van 2019 zal Polman hem als adviseur ondersteunen. Daarna zegt Polman door te zullen met zijn werk voor betere sociale verhoudingen en klimaatomstandigheden in de wereld.
Dit artikel afdrukken