Voor de liefhebbers van cijfers.

Consumptie groeit weer harder
In augustus hebben huishoudens 2,1 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in dezelfde maand een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de groei van de consumptie zelfs 3,7 procent. De consumptiegroei in deze twee zomermaanden samen lag hoger dan gemiddeld in het eerste halfjaar van 2007. Toen werd de groei nog gedrukt door het lage gasverbruik. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Forse stijging bestedingen aan voeding
In augustus was de groei van de bestedingen aan voeding en genot met 3,1 procent opvallend hoog. Verder hebben huishoudens in augustus 1,8 procent meer besteed aan duurzame goederen. Ze hebben vooral meer nieuwe auto’s gekocht. Aan diensten gaven huishoudens 2,1 procent meer uit dan een jaar eerder.

Lange periode van consumptiegroei
De consumptie door huishoudens groeit al sinds begin 2005 onafgebroken. In de eerste helft van 2007 werd de consumptiegroei gedrukt door het lage gasverbruik als gevolg van het zachte weer. Het gas speelt echter in de zomermaanden juni, juli en augustus geen rol van betekenis. De consumptiegroei in de zomer lag weer op het niveau van vorig jaar.Bron: CBS
Dit artikel afdrukken