Bezoekers van de zomerfestivals Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop hoeven hun servies niet weg te gooien, maar kunnen het gewoon opeten, schrijft het AD.

Cateraar Foodmaker bedacht namelijk een manier om de verpakkingen van het festivalfood plus het weggooibestek en dito bordjes eetbaar te maken. De festivalborden zijn gemaakt van groenten en granen en het bestek is van maïs. Dunne bordjes smaken naar hosties en zijn vergelijkbaar met wraps en de dikkere bordjes smaken naar bruinbrood.

De cateraar testte het eetbare servies eerder al in zijn winkel in Hasselt en kreeg positieve feedback van klanten. Hoewel het festivaleten een andere verpakking krijgt, blijft de prijs hetzelfde. “We zien deze testfase met zero waste-verpakkingen als een investering in ons merk”, vertelt Lieven Vanlommel van Foodmaker. “Pure marketing om het beeld van ons product nog positiever te maken.” Vanaf september zijn de zero waste-verpakkingen verkrijgbaar in Foodmaker-winkels.

Het is natuurlijk heel erg duurzaam. Je eet je bord en bestek op en stopt het niet in de vuilnisbak. Of het goed is voor je lijf en via het riool niet uit het 'zero waste' voedselsysteem lijkt een spelbrekersvraag. Toch moet die gesteld worden.
Dit artikel afdrukken