Rick Friday tekende 21 jaar lang iedere vrijdag een boerencartoon in de lokale boerenkrant van de staat Iowa. Op Facebook schreef Friday: "blijkbaar voelde een groot bedrijf dat banden heeft met één van de ondernemingen die in de cartoon genoemd worden, zich beledigd en beëindigde het zijn adverteerdersovereenkomst met de krant. Dat leverde mij een uitbrander van mijn uitgever op en het einde van mijn plek als vaste cartoonist van de krant.

Ik had zorgvuldig research gedaan en noemde alleen maar feiten in mijn cartoon. OK, hopelijk zullen mijn kinderen en kleinkinderen door deze laatste cartoon in Farm News uit Fort Dodge, Iowa, inzien hoe kwetsbaar onze vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in dit land zijn."

De cartoon laat 2 boeren zien die het hebben over wat het boerenbestaan oplevert. De een zegt: "Ik zou willen dat boeren meer oplevert." De ander: "Het levert genoeg op. In 2015 verdienden de CEO's van Monsanto, DuPont Pioneer en John Deere samen meer dan 2.129 boeren uit Iowa."
Dit artikel afdrukken