Carrefour lanceert een internationaal programma onder de naam Act for Food om consumenten te helpen beter te eten tegen betaalbare prijzen. Dat meldt Retail Detail.

In januari kondigde topman Alexandre Bompard al aan Carrefour de ‘voortrekker van de voedseltransitie’ te willen maken. Het programma is onderdeel van Bompards transformatieplan en bestaat uit 9 concrete initiatieven. Daaronder vallen meer productie van biologische producten, het verbannen van 100 additieven uit Carrefour-producten en een verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de groenteteelt en antibiotica in de veehouderij.

Consumenten mogen op de website meebepalen welke van de 9 projecten zij graag het eerst geïmplementeerd zien. Daarnaast richtte Carrefour een onafhankelijke adviesraad op met experts van verschillende achtergronden, waaronder Lucie Basch - oprichter van Too Good To Go - en Danone-CEO Emmanuel Faber.

Carrefour implementeert het programma eerst in Frankrijk. Later volgt internationale uitrol.
RetailDetail - Zo wil Carrefour ons beter doen eten
  • Deel
Druk af