De Nederlandse zuivelproducent wil met dit 'functional food' moeders helpen er voor te zorgen dat hun kinderen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een derde van de Nederlandse kinderen een tekort heeft aan vitamine D. Daarnaast krijgen veel jonge kinderen te weinig ijzer binnen.

Het menselijk lichaam maakt een deel van de benodigde vitamine D zelf aan onder invloed van zonlicht. Met het oog daarop adviseert het Voedingscentrum om dagelijks minimaal een kwartier tot een halfuur buiten te zijn, liefst tussen 11 en 15 uur. Hoewel bijna alle moeders dit weten (97%), haalt slechts de helft van de kinderen deze norm. Een kwart van de moeders twijfelt of hun kind wel voldoende vitamine D en ijzer binnenkrijgt. Ruim de helft van de Nederlandse kinderen krijgt dagelijks voedingssupplementen.

'Actieve Dag' biedt een oplossing voor het tekort aan vitamine D en ijzer bij kinderen. "Campina Actieve Dag is een halfvolle verse melkdrank, van nature vol proteïne en calcium, met extra vitamine D en ijzer. Eén glas Campina Actieve dag levert 80% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D en 17% ijzer," aldus Bianca Faaij, Brand Manager Campina. Het product is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen relevant.

Olympische kwark
Het is het tweede specifieke product dat Campina in korte tijd lanceert. Eerder deze maand introduceerde Campina een 'sportkwark', die op de Olympische Spelen van Rio aan de Nederlandse sporters voorgezet wordt. De milde, magere kwark is van nature rijk aan proteïnen, wat goed is voor de opbouw en herstel van de spieren. Ook voor alle niet-olympische sporters is de kwark verkrijgbaar in de supermarkt.
Dit artikel afdrukken