In de Ondertussen van dinsdag 5 november vallen mij deze berichten op:

- Vliegschaamte zou leiden tot minder vluchten, zeker in het noorden van Europa, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, aldus nu.nl. Luchtvaartvertegenwoordiger International Air Transport Association (IATA) wil het imago van vliegen weer oppoetsen. Hoe de campagne er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Als duurzaamheid dan toch niet zo hoeft, zou er dan ook zo'n campagne tegen neukschaamte komen?

- Morgen gaat 'ie open: de allereerste Jumbo in België. Gondola nam er een exclusief kijkje. Ook RetailDetail maakte een fotoreportage. In Pelt moet je zijn voor de Nederlandse formule met een Vlaams sausje, zoals Peter Isaac, managing director van Jumbo België, de winkel noemt.

- Vorige week vroeg Trouw zich af of de elektrische auto te vroeg had gepiekt en daarom niet doorbreekt, terwijl de nieuwste dieseltechniek misschien wel milieuschoner is. De Duitse regering gelooft nog wel in EV's en verhoogt de aanschafsubsidie, meldt het AD. Onze buren willen hiermee de doorbraak van elektrisch rijden bespoedigen om in 2030 tien miljoen elektrische voertuigen op de Duitse wegen te hebben rijden.

Morgen is de laatste dag waarop je je kunt inschrijven voor ons congres Voedselveligheid en -integriteit waar we recht en redelijkheid in de levensmiddelensector bespreken met talloze kenners die geen blad voor de mond zullen nemen. De DailyMail is verbaasd over een Hollands huzarenstukje: de vervanging van het spoor in drie dagen nabij Amsterdam. Volkskrant benoemt drie dilemma's bij Nutri-Score; op Foodlog legt de bedenker van het logo uit hoe het gebruik ervan begrepen moet worden. Een natuurvriendelijk boerend echtpaar van melkveehouders mag niet meedoen met de PlanetProof-melk van FrieslandCampina. Ze zijn er helemaal beduusd van want boeren die het logo van On the Way to Planet Proof krijgen, zetten eigenlijk maar een eerste stapje op de duurzaamheidsladder. Hoe dan ook, als ze intensiever gaan boeren mogen ze misschien weer meedoen (Nieuwe Oogst).

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken