Melissa Kronenthal van The Traveler’s Lunchbox vraagt voedselbloggers wereldwijd de uitdaging aan te gaan: stel een lijstje op van de lekkerste vijf dingen die jij ooit zelf hebt gegeten en waarvan je vindt dat iedereen het minstens eens zou moeten eten alvorens te sterven.
"Wat zouden Foodloggers en Foodlogbezoekers daarop antwoorden", vroeg ik me af. En wat zou ik zelf iedereen aanraden? Ik neem het risisco... dit is mijn lijstje:
- Boekweitkoek met Limburgse perenstroop
- Quinoaschotel met aardappelen
- Pikante soep van oostindische kers, met broodjes geitenkaas
- ... nog maar twee te gaan?
- daar moet ik nog eens een weekendje over lopen watertanden...
Welke vijf dingen moeten wij volgens jou ooit hebben gegeten, alvorens dit aardse tranendal te verlaten?
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Heeft hier al eens iemand boekweitkoek met perenstroop gebakken? Voedselkilometer-killer!
Wanneer je tegenwoordig in mijn geliefde Ardennen iets wil gaan eten, dan heb je de vaak keuze tussen een snack en een couscous. Dat is het dan zowat. En dat terwijl Wallonië zo'n schitterende eigen producten heeft.
Wat ik wil zeggen: wie op vakantie vertrekt en zin heeft om zelf te koken, die kan van van mede Foodbloggers toch best wat aardige tips opstrijken via zo'n lijstjes?
Ik kwam tot mijn verrassing alvast zelf uit bij recepten met verbazend weiig Foodmiles. Want vooral ingrediënten uit eigen streek. Niet uit principe, maar gewoon omdat ik het zo lekker vind.
By the way: Ik ben zeker ook geen lijstjes-man.
Zeker Wouter, we heten gelukkig niet allemaal Paul Dirac ;-)
@Dick,
Ik denk dat berustende verlichting zwaar overschat wordt als recept voor een goed leven en dat triviale activiteiten juist zwaar onderschat worden. Miljoenen mensen worden er blij van. Wil je mensen hun Privé, hun soaps en hun Grootste Nederlander Aller Tijden ontnemen? Waarom zouden mensen gelukkiger worden van "undisturbed thoughts"?
Ik ben zelf blij om te weten dat Marilyn Monroe graag doperwtjes met worteltjes kookte en zal geen gelegenheid onbenut laten om dat door te vertellen.
Jurgen, dat is ook precies de reden waarom ik met mijn 'lijstje' niet wilde blijven hangen bij het eten 'sec', zoals in de oorspronkelijke vraag, maar stil sta bij vijf symbolische momenten uit mijn leven waarop ik met veel dankbaarheid terugkijk.
Ik wou het niet zeggen, maar ben het er volstrekt mee eens.
De boeken, de films, de muziek - en dus nu ook al het eten - voor je gaat naar dat onbewoonde eiland of in die terugblik. Ze doen er niet meer toe. Irrelevant.
Gevraagd naar de reden waarom Paul Dirac, de Britse natuurkundige nooit een boek meeenam op vakantie, zei hij: 'it disturbs the thought'. Heel relevant. Minder geklets en meer relevantie. Uiteindelijk kun je het allemaal uit jezelf halen.
De Grieken hadden dan ook die zalige notie van de 'ataraxia': de volledige berustende verlichting. Dirac was op weg. De lijstjes niet. Dat zijn uitvindingen om ....