De Belgische chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor zijn gezondheidsclaim voor ACTICOA cacaopoeder en zwarte chocolade. De flavanolen in de chocola zijn gezond voor het hart.
Bij de bereiding van 'normale' chocola gaan de flavanolen verloren, zegt Callebaut. Wetenschappers van Callebauts Research & Development-afdeling hebben echter een manier ontdekt om tot 80 procent van de flavanolen te behouden. De goedgekeurde gezondheidsclaim luidt: "Een dagelijkse inname van 200 mg flavanolen bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de normale bloedsomloop".
Daartoe volstaat een stukje van 10 gram ACTICOA zwarte chocolade per dag, schrijft Vilt.
Dit artikel afdrukken
Bij de bereiding van 'normale' chocola gaan de flavanolen verloren, zegt Callebaut. Wetenschappers van Callebauts Research & Development-afdeling hebben echter een manier ontdekt om tot 80 procent van de flavanolen te behouden. De goedgekeurde gezondheidsclaim luidt: "Een dagelijkse inname van 200 mg flavanolen bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de normale bloedsomloop".
Daartoe volstaat een stukje van 10 gram ACTICOA zwarte chocolade per dag, schrijft Vilt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ja, gewoon niet hoger dan 45graden verhitten toch? Dan krijg je uiteindelijk RAW chocola, dat is ook niet heter dan 45graden verhit, lager zelfs, hoe lager de temperatuur blijft hoe meer goede stoffen in alle soorten cacao blijven zitten