De droogte die heerst in Californië doet bierbrouwers vrezen dat ze hun bier van water met een mindere kwaliteit moeten gaan maken dan ze gewend zijn. Zo vreest Jeremy Marshall van bierbrouwer Lagunitas dat hij binnen afzienbare tijd geen water uit de Russian River meer kan halen omdat de bron van die rivier, Lake Mendocino, opdroogt.
Hij zegt dat het brouwen met grondwater gaat lijken op 'het brouwen van bier met Alka-Seltzer water' (een kalmerende bruistablet voor maagproblemen). Daarom denken de brouwers inmiddels aan het gebruik van grondwater - dat eerst door middel van omgekeerde osmose van rare smaakjes ontdaan moet worden. Daarna moeten er dan weer mineralen bij voor de kenmerkende Russian River smaak. Dat meldt Grist.
Dit artikel afdrukken
Hij zegt dat het brouwen met grondwater gaat lijken op 'het brouwen van bier met Alka-Seltzer water' (een kalmerende bruistablet voor maagproblemen). Daarom denken de brouwers inmiddels aan het gebruik van grondwater - dat eerst door middel van omgekeerde osmose van rare smaakjes ontdaan moet worden. Daarna moeten er dan weer mineralen bij voor de kenmerkende Russian River smaak. Dat meldt Grist.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook