Opnieuw wordt het moeilijk in Californië een gerecht met foie gras te bestellen. Een driekoppige rechtbank oordeelde in hoger beroep dat het in 2004 aangenomen verbod op foie gras gehandhaafd mag worden.
Sinds 2004 is het Californische verbod op foie gras meer niet dan wel van kracht geweest door bezwaar- en beroepsprocedures. Volgens dierenwelzijnsorganisaties zoals PETA is het geforceerd voeren van de ganzen en eenden om hun lever te laten vervetten een vorm van dierenmishandeling. Het hof nam in zijn overwegingen mee dat in verschillende landen ter wereld een (gedeeltelijk) verbod op dwangvoeren of foie gras-producten bestaat, volgens de LA Times. Daaronder "Italië, Nederland, Tsjechië, India, Luxemburg, Denemarken, Finland, Noorwegen, Polen, Israël, Zweden, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië."
De restaurant- en voedingssector, koks én foodies betreuren het besluit. Sommige kopstukken hebben al laten weten opnieuw beroep aan te tekenen, zodat de daadwerkelijke invoering van het verbod opnieuw vertraging op zal lopen. "Niemand vindt het prettig ervan weerhouden te worden gerechten klaar te maken die ze over het algemeen lekker vinden, en in dit geval, die restaurantbezoekers ook heerlijk vinden", zegt topkok Eric Greenspan. "Eet het niet als je het niet wilt eten, maar belet niemand te doen wat hij wil doen. Foie gras is een van die dingen die de klassieke keuken verbinden met modern eten en het is er al zo lang en maakt zo'n groot deel uit van zoveel grote klassieke keukens dat het gemist zal worden."
Dit artikel afdrukken
De restaurant- en voedingssector, koks én foodies betreuren het besluit. Sommige kopstukken hebben al laten weten opnieuw beroep aan te tekenen, zodat de daadwerkelijke invoering van het verbod opnieuw vertraging op zal lopen. "Niemand vindt het prettig ervan weerhouden te worden gerechten klaar te maken die ze over het algemeen lekker vinden, en in dit geval, die restaurantbezoekers ook heerlijk vinden", zegt topkok Eric Greenspan. "Eet het niet als je het niet wilt eten, maar belet niemand te doen wat hij wil doen. Foie gras is een van die dingen die de klassieke keuken verbinden met modern eten en het is er al zo lang en maakt zo'n groot deel uit van zoveel grote klassieke keukens dat het gemist zal worden."
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook