In de Amerikaanse staat Californíë is sinds juli 2012 het produceren en verkopen van foie gras verboden. Een aantal belanghebbenden (producenten en restaurateurs) hebben tegen dat besluit beroep aangetekend. De manier waarop de eenden en ganzen hun voer krijgen toegediend, de 'gavage' (via een trechter), is en blijft echter onacceptabel, besloot de Californische rechter in hoger beroep.
De foie grasliefhebben zitten niet bij de pakken neer en zijn voornemens verder te procederen, desnoods tot aan het Amerikaanse Supreme Court. Dat schrijft Les Echos.
Dit artikel afdrukken
De foie grasliefhebben zitten niet bij de pakken neer en zijn voornemens verder te procederen, desnoods tot aan het Amerikaanse Supreme Court. Dat schrijft Les Echos.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook