Onder de hashtag #MijnNatuurBlijft hebben al meer dan 16.000 mensen hun favoriete stukje natuur gedeeld op sociale media, schrijft het AD. Dat doen ze uit protest tegen het voornemen van het kabinet om natuurgebieden te herschikken of te verplaatsen. Het kabinet onderzoekt of zo'n maatregel effect heeft op de beschikbare stikstofruimte.

Anthonie Stip van de Vlinderstichting, initiatiefnemer van #MijnNatuurBlijft: “Als je bedenkt wat de natuur betekent, niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor mensen, is dat een bijzondere stap. Wij zijn afhankelijk van de schone lucht en schoon water, bestuiving en nog veel meer. Dat alles levert de natuur ons. Om nog maar te zwijgen van de intrinsieke waarde van natuur.”

Velen zijn bang dat hun favoriete stukje natuur verdwijnt, blijkt uit de binnenstromende reacties. Bij elke foto legt de inzender kort uit waarom dat plekje belangrijk is. Ook boeren laten de natuur op hun bedrijf onder de hashtag zien en Stip is daar heel trots op: “Dit is precies wat ik hoopte. Dat we gaan inzien dat natuur ons mensen verbindt, of nu je boer bent of ict-er, natuurbeheerder of metselaar.”
AD - Nieuw protest tegen kabinetsplannen: #MijnNatuurBlijft
Reageer
  • Deel
Druk af