De Telegraaf weet te melden hoe het zit. De Burger King is het zat en haalt zijn varkens voortaan uit Engeland. Daar worden biggen nl. helemaal niet gecastreerd.
WD kraait victorie, maar heeft dus niets bereikt in Nederland.
Weet je overigens hoe het echt zit? De zgn. Engelse baconvarkens worden een week of 3/4 eerder geslacht, op een lager slachtgewicht (ca. 80 ipv ca. 100 kg). Net zoals mensenjongetjes van 10 hun piemeltje en ballen nog niet kunnen gebruiken, zo kunnen die varkensjongetjes dat ook niet. Zo simpel is dat. Als je gaat bellen, ontdek je dat er nooit een berengeurige kwajongen tussen zit. Ondanks alle groeihulpmiddelen, is zelfs een klein varken niet zo vroegrijp.
Nogmaals bedankt WD. De King laat Nederland alvast links liggen terwijl jullie druk in de weer zijn met het Convenant Verdoofd Castreren in Nederland.
Tip voor Wakkere Dieren: ga eens tellen hoeveel baconvarkens - ongecastreerd! - wij vanuit Nederland naar Engeland exporteren. Ongecastreerd en wel!
Jullie hadden gewoon je huiswerk - ff bellen, het zijn hooguit een telefoontje of 3 - kunnen doen en nooit over verdoven moeten beginnen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Floor, volstrekt eens! Het doel is te prijzen. Ze hebben hun middelen en communicatie alleen zo ingericht, dat ze zelfs de belangen van de hen zo lieve dieren (daar twijfel ik niet aan) schaden. Die domme onnozelheid verwijt ik WD zeer.
Je opmerking over kansen is wat mij betreft helemaal raak. Zelfs de grote slachterij van ons land (en zelfs van Europa) - de Vion - zou hier kansen van kunnen maken.
@Dick
Een ander perspectief: WD maakt zich druk over de intrinsieke, niet tastbare, kwaliteit van voedsel (hier: dierenwelzijn; vgl foodmiles, sociale omstandigheden, fair trade herkomst, teeltmethode). In zichzelf te prijzen. Producenten zullen er aan moeten wennen er aan dat dit belangrijk wordt. Spring er op in. Als (vermeend of niet) dierenwelzijn belangrijk gevonden wordt, dan moet je er wat mee. Overal in Europa zien we dat deze segmenten groot zijn geworden in de food, en waarde creeeren voor prodcuent en handel. Voor BK wordt de publieke druk kennelijk zo hoog dat ze naar andere routes zoeken. Kiene NL ondernemers zouden kansen moeten ruiken. In plaats daarvan blijven ze hangen in oude gewoonten, en klagen over het ongelijk van WD cs. Dat doet me twijfelen aan hun ondernemerschap.
Ja. En varkens zouden ideale vleesdieren kunnen zijn. Als je ze laat opgroeien zoals Wouter Klootwijk deed.
Om nog maar te zwijgen over de Nederlandse varkens die nu als nep-Engelse weer terug komen. Goed voor de foodmiles en CO2 uitstoot waar dierenpolitica Thieme zo graag een film over wil maken. Bravo!