De manier waarop we ons eten consumeren, produceren én ‘verduurzamen’ haalt de toekomst niet. De politiek gaat daar niets aan veranderen. Mensen kunnen het verschil wel maken. Daarom nemen Urgenda en Foodlog het initiatief voor een vlinderrevolutie, daarin gesteund door tal van wetenschappers, ondernemers, boeren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en journalisten.
Graag nodigen we u uit voor de feestelijke aftrap.

Productie en consumptie volgens negen slimme principes moeten een nieuwe balans brengen in onze voedselvoorziening. Ieder van de ondertekenaars verbindt er zijn eigen acties aan, zo ontstaat een beweging van onderop die snel groter wordt. De Youth Food Movement verbindt er dit weekend al een ‘Pieperactie’ aan en geeft aardappelen weg die Nederlandse boeren op dit moment aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen. Absurd, maar waar.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om de aftrap van deze revolutie mee te maken.

Programma zaterdag 31 maart
13.30 uur: Ontvangst in GreenQ, Violierenweg 3, 2665 MV Bleiswijk. Muziek van Florian Wolff.
14.00 uur: De eetrevolutie! Aftrap door Dick Veerman en Sandra van Kampen
14.15 uur: Rob Baan (Koppert Cress): tuinbouwrevolutie!
14.30 uur: Joris Lohman (Youth Food Movement): jonge mensen in actie voor beter eten
14.45 uur: Prof. Jaap Seidell (VU): obesitasrevolutie!
15.00 uur: Proeven van de toekomst: NieuwVerse producten & een kijkje in de innovatieve duurzame kas van GreenQ
15.30 uur: Einde

==================================================================================

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra van Kampen, adjunct-directeur Stichting Urgenda, op 06 – 47096720 of sandra.van.kampen@urgenda.nl
Kijk ook op www.nieuwvers.nu
Dit artikel afdrukken