In een reeks tweets zegt de Brusselse microbioloog en levensmiddelentechnoloog Frédéric Leroy dat het World Economic Forum in Davos en onderdelen van de Verenigde Naties gestuurd worden door de belangen van rijke idealisten die denken dat de wereld te redden valt door een plantaardige voedingspatroon.

Hij denkt dat beide organisatie samen onder één hoedje spelen met het Noorse miljardairs echtpaar Stordalen dat ook het het gerespecteerde Britse wetenschappelijke blad Lancet (onderdeel van het Nederlandse Elsevier-concern) in zijn greep zou hebben gekregen via het EAT Lancet initiatief.

De ongemeen harde serie van 13 Engelstalige tweets is te lezen via threadreader. Via twitter kun je op show tread klikken.

De redactie van dit blad kent Leroy als een slimme en onafhankelijk denkende hoogleraar die niet behoort tot het genre complotdenkers dat inmiddels ook de academies bevolkt. Graag horen we uw reacties op zijn felle stellingname.


UPDATE: dinsdag 27 oktober | 14u20

We gingen iets door de bocht door de FAO (onderdeel van de VN) te noemen als een van Leroy's stenen des aanstoots. We pasten de teksten daarom aan. Hieronder Leroy's eigen toelichting:
Reageer
  • Deel
Druk af