Britse consumenten kopen bijna 20 procent minder biologische voedingswaren dan een jaar geleden. Gemiddeld wordt nu maandelijks voor ongeveer 100 miljoen euro in dit segment omgezet, terwijl dat vorig jaar nog 125 miljoen per maand was. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker TNS heeft opgesteld op verzoek van dagblad The Guardian.

Eieren
Het onderzoek is gebaseerd op de aankopen van 25.000 huishoudens. De grootste daling doet zich voor bij biologische eieren (18 procent minder), maar ook zuivel, kip, fruit en groente kampen met lagere verkopen. Het nieuws is opmerkelijk, omdat tot voor kort het aanbod de vraag niet bijhield, meldt het Agrarisch Dagblad.

Omstandigheden
Algemeen wordt aangenomen dat de Brit door de moeilijkere economische omstandigheden de duurdere biologische producten links laat liggen. De voedselcrisis heeft bovendien de aandacht gevestigd op de voordelen van land- en arbeidsintensieve landbouwproductie.


bron: distrifood

Ailko Faber
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken