In de Ondertussen van woensdag 6 september vallen mij deze berichten op:

- Ons parlement kan de regering niet meer controleren, zei vandaag D66 fractieleider Rob Jetten in 1vandaag. Ernstig nieuws natuurlijk. Waar ligt het aan? De werkdruk is te hoog en de leden de Tweede Kamer zijn onvoldoende geïnformeerd. Er zou €15 miljoen nodig zijn om hun kennis op peil te brengen. Dat komt neer op een ton per Kamerlid. Iedereen die iets weet van een vak of kennisdomein, zal het dit keer onmiddellijk met Jetten eens zijn. Onduidelijk is nog hoe die €100.000 per lid extra dat probleem gaat oplossen.

- De adel, zegt Deutsche Welle, van het House of Lords heeft vanmiddag een no deal brexit geblokkeerd. Niettemin is nog steeds niet zeker hoe de brexit gaat aflopen. Daarom nemen gewone Britten het zekere voor het onzekere en slaan aan het hamsteren. Belgische producten zijn bijzonder in trek, constateert De Morgen tevreden. De Belgische export van voedingsproducten is het afgelopen jaar met meer dan 16% gestegen. Vooral diepvriesgroenten, aardappelen voor de chips bij de fish en chocola zijn in trek bij de buren aan de overkant van de Noordzee.

- Nieuwe wetten voor plantgezondheid interesseren onze Kamerleden nauwelijks, schrijft Boerderij vandaag. Het is komisch bedoeld: ze komen er niet of te laat voor naar de Kamer. De dokter daarentegen is juist erg geïnteresseerd in planten voor de gezondheid van mensen. Al een klein beetje natuur maakt mensen gelukkiger, zou onderzoek uitwijzen. Een Britse dokterspraktijk brengt dat principe in de praktijk. Patiënten met depressies en angststoornissen krijgen geen pillen maar planten voorgeschreven, weet Fastcompany.

Boerderij legt uit waarom je Hollandse mozzarella op je Italiaanse pizza moet willen. Varkens in Nood en Dier&Recht checkten bij 36 pizzeria’s in Amsterdam waar die hun buffelmozzarella inkopen. Op maar ééntje na, kopen ze allemaal de echte. Uit Italië. Maar die is fout, want buffels in Italië leven onder "erbarmelijke omstandigheden". Daarom moet je de Nederlandse hebben. Graag verraad ik een goed adres aan al die foute pizzamakers in Nederland: Buffalo Foods uit Limburg. Niet verder vertellen: dat bedrijf doet het zo goed dat het onlangs door een Italiaanse mozzarellamaker is overgenomen.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken