In 3 jaar nam het aantal fastfood-eetgelegenheden in de Britse winkelstraten met 8% toe. Dat schrijft de BBC naar aanleiding van een nieuw rapport van de Royal Society for Public Health (RSPH).

In het rapport brengt de RSPH de 'algemene gezondheid' van winkelstraten in kaart op basis van het type winkels en eetgelegenheden. Zonnebankstudio's, fastfood restaurants en geldwisselkantoortjes tellen als indicatie van 'ongezondheid'. Vrijetijdscentra, bibliotheken, zorgcentra, bibliotheken, musea of kunstgalerijen en ook pubs en bars tellen als 'gezond', omdat het centra voor sociale interactie zijn.

Volgens de criteria van de RSPH is de Princes Street in het Schotse Edinburgh de gezondste winkelstraat van Groot-Brittannië. De ongezondste winkelstraten zijn te vinden in armere steden als Grimsby, Walsall en Blackpool.

Welke straat in Nederland zich met een vergelijkbare 'ere'-titel zou mogen tooien, is onbekend. Wel circuleert een populaire foto van de Nieuwendijk in het Amsterdamse centrum. Daar zijn een McDonald's, een Febo, een Jamin, een Burger King, een Subway en nu ook een Dunkin’ Donuts, pal naast elkaar te vinden.
UK's 'unhealthiest' High Streets revealed
Reageer
  • Deel
Druk af