De Britse lobbygroep National Obesity Forum bracht vorige week zijn State of the Nation's Waistline rapport uit. Het kreeg nogal wat aandacht in de pers omdat het claimde dat bestaande voorspellingen over de obesitasepidemie de werkelijkheid onderschatten. Het zou nog erger zijn dan tot nu toe gedacht werd, nl. dat in 2050 de helft van alle Britten obees zou zijn.

Naar nu blijkt heeft de groep de situatie nogal aangedikt, om de boodschap bij een breder publiek goed aan te laten komen. Er ligt geen wetenschappelijk of statistisch bewijs ten grondslag aan de stelling dat het obesitasprobleem in omvang toeneemt, gaf een woordvoerder van het NOF toe op de BBC radio. Het NOF heeft zich gebaseerd op anecdotische observaties en vertolkt vooral een 'gevoel'.

De woordvoerder van het NOF onderstreepte dat het er vooral om te doen was de ernst van de obesitasepidemie duidelijk te maken bij het grote publiek. "Het Department of Health had alle tijd van de wereld om te zeggen dat het een onzinrapport was, maar dat hebben ze niet gedaan". Dat schrijft FoodNavigator.
Dit artikel afdrukken