Slachthuismedewerkers blijken een gevoelige beroepsgroep voor besmetting met het coronavirus. Ook in vleesland Brazilië blijkt covid-19 flink huis te houden binnen de slachthuizen. "Alleen al in de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul zijn zeker 3201 slachthuismedewerkers positief getest op het virus," schrijft Boerenbusiness.

De twee grootste vleesverwerkers van Brazilië, JBS en BRF, hebben de afgelopen weken de deuren van meerdere locaties moeten sluiten. In de zuidelijkste staat van Brazilië, Rio Grande do Sul, gaan de ontwikkelingen verontrustend hard. Van de 9.332 besmettingen die daar deze zondag werden gemeld, bestond 25,7% slachthuismedewerkers. En niet van één slachthuis of productielocatie, maar medewerkers uit 24 verschillende slachthuizen in 18 verschillende gemeenten.

Ook een JBS-locatie in Rio Grande do Sul moet dicht: 21 van de 1.700 medewerkers testte positief op het virus. In Brazilië heeft de rechter besloten dat artsen toegang krijgen tot de medische dossiers van medewerkers, zodat degenen die tot de risicogroepen behoren, per direct van de locaties gehaald kunnen worden.

In Nederland ging vandaag de slachterij Van Rooi Meat in Helmond weer gedeeltelijk open. "Een testgroep van medewerkers uit diverse afdelingen, van kantoor tot slachthuis, werkt toe naar de volledige opening op 17 juni," schrijft Nieuwe Oogst.
Boerenbusiness - Braziliaanse slachthuizen getergd door corona - Achtergrond Coronacrisis Brazilië
  • Deel
Druk af