De horeca krijgt er een gespecialiseerde opleiding bij. Speciaal voor het bereiden van wild is de Nationale Wildacademie opgericht. Eind deze maand wordt de opleiding gepresenteerd aan het publiek.
De Nationale Wildacademie is een initiatief van de Koninklijk Nederlandse Jagersvereniging (KNJV), de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren en De Echoput, het Gelderse restaurant van smaakprofessor Peter Klosse.
‘De wildacademie gaat cursussen organiseren over de bereiding van wild. De reden daarvoor is dat de bereiding van wil nauwelijks nog in de reguliere koksopleiding aandacht krijgt. Wildspecialist en Meesterkok Theus de Kok is de projectleider’, laat Peter Klosse weten.
Het ROC Aventus in Apeldoorn gaat in eerste instantie de cursussen verzorgen. De nieuwe Wildacademie wordt op 29 oktober gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse nationale wilddiner.
bron: missethoreca
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Remy, en Nick, de handel zal hier voorlopig niet zoveel aan doen. Wel is het natuurlijk mogelijk om als horecabedrijf het onderscheid te maken op de kaart door de melding van gekweekt wild of wild wild. Dan kun je meteen mooi de prijsverschillen verklaren. Daarbij denk ik aan de patrijzen etc.
Dat nog nooit een horecaondernemers is opgestaan om het zo te voeren geeft aan dat ook onze bedrijfstak vastzit in een patroon wat te veilig voelt om wat anders te proberen.
Goed punt, Remy.
Daarenboven staat het Voedselagentschap hier achterdochtig tegenover wild. Het is immers niet traceerbaar en het voer werd niet gecertifieerd. Sommige ambtenaren vinden dat het verkopen van wild dus zou moeten verboden worden. (wat met de muskusrat al is gebeurd)
Hoop dat Klosse dan ook met een duidelijke defenitie van wild komt. Is vrijlaten en afknallen van gekweekte dieren ook wild? (Belgie, Polen etc.)