image

Agro & Co vertrekt op 23 november met een groep ondernemers voor een werkbezoek van 3 dagen naar het internationale instituut Academia Barilla in het Italiaanse Parma. Doel van de reis is kennis te vergaren over de manier waarop de Academia Barilla in Italië streekproducten, als de Prosciutto di Parma en de Parmigiano Reggiano, ondersteunt. Agro & Co organiseert het werkbezoek in het kader van de ontwikkeling van Brabantse streekproducten.

Dat zie ik graag. Zoeken naar andere mogelijkheden in de markt, een streekproduct weer de kans geven die het verdient.

Buiten Nederland wordt al veel gedaan op het gebied van streekgebonden merkproducten. Eén van de landen die hier heel succesvol in is, is Italië. Een centrale rol is hier weggelegd voor de internationale organisatie Academia Barilla in Parma. Deze is vermaard om de wijze waarop zij Italiaanse streekmerken ondersteunt. Waarbij aandacht wordt besteed aan het volledige proces, van boer tot consument. Tijdens de studiereis zullen ook een aantal producenten van Italiaanse streekproducten worden bezocht. Tijdens de reis wordt uitgebreid bekeken wat de mogelijkheden en eventuele beperkingen in Brabant zijn. Ook wordt onderzocht of het haalbaar is om in Brabant een centrum op te zetten dat vergelijkbaar is met de Academia Barilla. Bovendien is het interessant om de mogelijkheden te onderzoeken voor een structurele samenwerking op provinciaal niveau tussen Brabant en de regio Parma. Met name op het gebied van kennisuitwisseling en innovatie.

Aan de reis doen vooral Brabantse ondernemers mee die een relevante bijdrage kunnen leveren op het gebied van streekproducten; als producent, regievoerder of als afnemer. Daarnaast reizen ook vertegenwoordigers mee van een aantal kennisinstellingen en van de organisaties die in Agro & Co samenwerken (ZLTO, Brabantse Rabobanken, de provincie Noord-Brabant).

bron: Agro & Co
Dit artikel afdrukken