Het Noord-Brabantse maaltijdboxenbedrijf Boerschappen neemt per direct alle activiteiten over van SupportYourLocals Amsterdam. Een intensieve samenwerking moet de lokale- en korte voedselketens in de hoofdstad naar een hoger niveau tillen. Voor Boerschappen zijn het de eerste stappen buiten Noord-Brabant richting hun ambitie om heel Nederland lokaler te laten eten.

Consumenten kunnen bij SupportYourLocals Amsterdam terecht voor dagelijkse boodschappen van de boer, producent of ondernemer in de omgeving. Het initiatief ontstond tijdens de eerste Corona-lockdown in maart 2020, om lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven. Na het succes in Amsterdam volgde de rest van Nederland snel. Boerschappen is in 2014 ontstaan in Breda en werkt samen met een netwerk van ruim 125 kleinschalige makers en boeren voor het maken van maaltijdboxen.

De twee partijen spraken al langer over een samenwerking, stelt oprichter Samuel Levie van SupportYourLocals. “Er was én is namelijk een gezamenlijke ambitie om landelijk meer korte ketens te bouwen die deugen.” Klanten van SupportYourLocals krijgen door de overname de keuze uit meer soorten boxen en ophaal- en bezorgmomenten. De samenwerking met bestaande Amsterdamse leveranciers, zoals Brandt & Levie, Boeren van Amstel en Instock, blijft intact.

De overname is de eerste stap van Boerschappen om ook buiten Noord-Brabant ‘het nieuwe lokaal’ waar te maken. Op termijn wil Boerschappen bereiken dat ook de rest van Nederland steeds lokaler kan gaan eten.
Boerschappen | Boodschappen van de Boer | Maaltijdboxen
Reageer
  • Deel
Druk af