Goedendag, wij zijn het meer dan zat door politici, in de media en door activisten weggezet te worden als milieuvervuilers en dierenmishandelaars. Wij zijn de onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties zat, waardoor velen van ons in ernstige problemen zijn gekomen. Wij zijn het zat dat alle problemen van dit land op ons bord worden geschoven. Dat gaan wij laten weten in Den Haag! Met honderden tractoren, auto's en andere voertuigen, op een datum voor eind september! Steunt u ons en gaat u mee? Meld u aan via Whatsapp op telefoonnummer 06-55978721.
Wij zijn: boeren, betrokkenen, leveranciers, allen die de agrarische sector een warm hart toe dragen.
Deel dit bericht onder uw vertrouwde contacten.


Dit bericht ging gisteren per WhatsApp rond onder boeren. Het is afkomstig uit de kringen van de Farmers Defense Force (met ruim 10.000 Facebookleden). Volgens Pig Business zouden inmiddels 250 boeren hebben toegezegd mee te willen doen aan de actie die eind deze maand of begin oktober zou moeten plaatsvinden. De bedoeling is dat boeren zoveel mogelijk met machines naar Den Haag komen. De boeren willen met minister Schouten in gesprek. Verschillende sectororganisaties (LTO, DBB, NMV, POV) zouden de actie willen steunen. Het begin deze week gelanceerde voorstel van D66 om de veestapel te halveren zou de definitieve aanzet zijn geweest.

Update: 15 september, 11:30 uur
Het protest staat gepland op 1 oktober aanstaande en zelfs de visserijvloot zou willen participeren. Het zou inmiddels om 'duizenden' boeren gaan, volgens het Algemeen Dagblad.


  • Deel
Druk af