Welnee. Dat dachten we even vanwege het merk.

Drinkbecel komt in twee versies: een sojadrink en een amandeldrink. De nieuwe drankjes bevatten omega-3 vetten uit lijnzaad en 30% minder suiker dan vergelijkbare plantaardige soja- en amandeldrinks. De drankjes zijn volgens Becel een ‘heerlijke en gezonde variatie op koemelk’.

En maak je geen zorgen; de Becel-drankjes zijn echt margarinevrij.

“Becel gelooft dat planten de toekomst zijn, want een verschuiving naar meer plantaardig eten is beter voor de aarde en ook nog eens goed voor je,” aldus de margarineproducent.

De 100% plantaardige drankjes vind je bij de Jumbo in de koeling, naast onder meer de koemelk.

Becel was tot vorig jaar een onderdeel van Unilever. Tegenwoordig is de margarinetak van Unilever eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR). Het weer gezond geworden imago van boter tastte het imago van margarine en plantaardige oliën en vetten aan. Unilever vond de winsten op het product te veel teruglopen om er zijn aandeelhouders blij mee te kunnen maken. KKR zag kansen in de margarine-merken van het bedrijf, waaronder Becel.

Update (21:00 uur):
De redactie kocht de nieuwe Becel Sojadrink en vergeleek die met de Sojadrank van Zonnatura. Of de beide dranken vergelijkbaar mogen worden geacht volgens Becel is onbekend. Wel valt te constateren dat Zonnatura minder suikers (1,2 gram per 100 ml) bevat dan de Beceldrink (1,7 gram per 100 ml).Dit artikel afdrukken