image Er bestaat geen relatie tussen het IQ van kinderen en het feit of zij als baby borstvoeding hebben gekregen.
Tot die conclusie komen 3 psychologen verbonden aan de universiteit van Edinburgh op basis van een analyse van 19 verschillende onderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Hun analyses zijn gepubliceerd in The British Medical Journal.

Voor de interpretatie van de resultaten corrigeerden de wetenschappers de resultaten van de onderzoeken voor parameters waarvan bekend is dat er een verband ligt met het IQ. Voorbeelden daarvan zijn het IQ van de ouders, het geboortegewicht, de leeftijd van de moeder, en het al dan niet roken door de moeder. De artsen lieten deelnemers vragenlijsten invullen. Na correctie van de data bleek er geen verband te zijn tussen het IQ van de kinderen en het feit of ze groot waren gebracht met borstvoeding. De Britten stellen wel dat ze de conclusie alleen voor Westerse landen kunnen trekken. De data mogen niet zonder meer gebruikt om er ook conclusies voor inwoners van ontwikkelingslanden aan te verbinden.

Hetgeen niet wegneemt dat de borstvoeding nog wel steeds de gezondste voeding is die een kind kan krijgen ;-)

En als we dan toch met melk bezig zijn: Friesland Foods dochter Friesche Vlag komt met slaapbevorderende melk.

De langverse halfvolle melk, die onder de naam Slaap Lekker op de markt wordt gebracht, bevat lactium, een natuurlijk eiwitconcentraat dat volgens Friesche Vlag een bewezen ontspannende werking heeft. Daarnaast is er extra honing toegevoegd. Friesche Vlag mikt met deze melk op de 25% Nederlanders die een slaapprobleem hebben.

Bron: distrifood en volkskrant
Dit artikel afdrukken