Wat geven jonge, Amerikaanse ouders hun lieveling? Een hapje van kiwi, tarwekiemolie, quinoa, kokosmelk, dadel en chiazaad. Of variaties met bosbes, de alg spirulina en spinazie. Alles biologisch en thuisbezorgd door Yumi voor €43 per 750 gram. Mensen met kinderen letten immers niet op de laatste cent.

Yumi is bedacht door een vrouwelijke bankier die geen tijd had om 'gezond' te koken voor haar baby. Op Treehugger maakt columniste Katherine Martinko zich er vrolijk boos over. Haar commentaar samengevat: duur, onnatuurlijk en je leert kinderen geen pure smaken aan. “Als je geen tijd hebt om ervoor te koken,” vraagt Martinko, “waarom neem je dan een baby?”

Goeie vraag, maar linke soep. Want dezelfde vraag kun je stellen aan vaders en moeders in Nederland die hun baby al zo vroeg mogelijk afstaan aan een crèche. Wie geeft die baby's eten en wat?


Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken