Boodschapp is een digitaal boodschappenhulpje. Het verklapt hoe gezond allerlei voedingsmiddelen zijn. Met de gratis app zoeken consumenten de voedingswaarde van supermarktproducten op. In de praktijk bleken de ruim 200.000 gebruikers de app maar korte tijd te gebruiken. Na een tijdje had iedere gebruiker wel opgezocht wat hij of zij wilde weten.

Glutenvrije producten helemaal niet zo gezond
Op zoek naar een werkend verdienmodel startte Boodschapp vorig jaar een betaalvariant. Hierin kon je aflezen hoe gezond glutenvrije producten zijn. Managing director Jeroen de Bakker zegt in het FD dat "heel veel glutenvrije producten helemaal niet zo gezond zijn." De glutenvrij-app krijgt nu een vervolg in de vorm van websuper Goodso. De startdoelgroep zijn coeliakie-patiënten (1% van de bevolking) plus mensen die glutenvrij eten uit overtuiging.
heel veel glutenvrije producten zijn helemaal niet zo gezond


Gekoppeld aan Boodschapp
Goodso gaat eerst een maand of vijf proefdraaien. Daarna opent de websuper zijn deuren voor iedereen. In eerste instantie mikt de winkel op 1.500 klanten. In Nederland en omliggende landen ziet De Bakker zes miljoen mogelijke klanten. Door de hogere marges op glutenvrije producten moet het volgens hem mogelijk zijn om binnen drie of vier jaar geld te verdienen. Het merendeel van de producten komt uit een Nederlandse groothandel.

Online plek voor gezonde boodschappen
Op termijn wil de websuper ook lactose- en suikervrije producten verkopen. Het uiteindelijke idee is om een online plek te worden voor gezonde boodschappen. Volgens De Bakker zou het "het mooiste zijn als consumenten via Boodschapp in Amazon Fresh de gezonde producten te zien krijgen die voor hen van belang zijn". Supermarktketens willen tot nu toe nog niet de algoritmen van Boodschapp toepassen in hun eigen webwinkel. Vandaar dat Boodschapp nu kiest voor een eigen websuper.

Eerder deze week kwam Albert Heijn met het bericht dat het zijn assortiment aan speciaalproducten drastisch uitbreidt. Behalve in de winkel, zijn al die producten ook online te vinden. Goodso is dus niet de eerste websuper voor glutenvrije producten. Het is wél de eerste glutenvrije websuper gekoppeld aan een mobiele app.

Fotocredits: Goodso via facebook
Dit artikel afdrukken