In Nederland is het al vanaf 2011 mogelijk om als retailer je eigen producten via het platform van Bol.com te verkopen en ruim 10.000 handelaren hebben die weg inmiddels gevonden, schrijft RetailDetail. Ahold-dochter Bol.com beschikt daardoor over een aanbod van meer dan 1,5 miljoen producten. Met ingang van deze week bestaat die mogelijkheid ook voor Belgische winkeliers.

'Extra stimulans voor de totale Belgische e-commercemarkt'
"Het succes van ons verkopersmodel in Nederland willen we uitbreiden door onze deuren ook te openen voor Belgische winkeliers. Deze ontwikkeling kan een extra stimulans voor de totale Belgische e-commercemarkt betekenen. Voor Belgische winkeliers biedt het namelijk een kans om de grens over te gaan en ook miljoenenpubliek in Nederland te bereiken", zegt Jan Huysmans, directeur België bij Bol.com.

De 'externe' leveranciers van Bol.com kunnen hun aanbod gewoon tussen de rest van het assortiment plaatsen. Registratie, bestelling en betaling vinden allemaal via het systeem van Bol.com plaats. Nieuw toetredende winkeliers hoeven dus niet zelf te investeren in de internetfunctionaliteiten die bij een webwinkel horen. Op RetailDetail zegt Jelly Rijckoort, online marketeer bij Emob.eu dan ook: "door onze producten aan te bieden op bol.com hopen we op een grotere zichtbaarheid voor ons assortiment, en mee te varen op de naamsbekendheid en betrouwbaarheid van Bol.com. We kunnen uitbreiden naar Nederland zonder zelf grote inspanningen te doen om trafiek naar onze webshops te generen, maar we kunnen mee genieten van de inspanningen van Bol.com."

Stel je ook voor wat het betekent voor al die boeren die maar geen directe toegang tot de markt denken te kunnen krijgen. Als ze gaan werken met een handige handelaar zijn ze binnen.

Fotocredits: cadeaubon, bol.com
Dit artikel afdrukken