Mooi die transparantie. Wie volgt?
De herkomst van de boerenkaas van Super de Boer is nu via internet te achterhalen. Eerder kon dit ook al met de scharrelpluseieren van de supermarktketen.
Op de verpakking van de boerenkaas van Super de Boer zit een etiket waarop een herkomstcode staat vermeld. Consumenten kunnen de code invullen op de website van Super de Boer en direct zien waar en door wie de kaas is gemaakt. Elke boerderij heeft een eigen unieke code.
Google Earth
Op de website is ook een directe link naar Google Earth te vinden, zodat de consument de boerderij kan zien waar de kaas gemaakt wordt. Het product wordt voor een groot deel met de hand gemaakt op de boerderij. Bij de bereiding wordt gebruik gemaakt van dagverse rauwe melk, rechtstreeks van de koeien.
bron: distrifood
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Spinzieleverende zou theoretisch spinazieleverende moeten zijn...
Krijgt elke spinzieleverende boer bij Iglo een aparte ketel waarin de spinazie wordt gekookt? Om kruiscontaminatie te voorkomen? Dat er blaadjes van Jansen bij Pietersen in het pakje komen?
Maak nou gewoon lekkere spinazie, en zet op het doosje uit welk land het komt. In navolging van Dick, doe nou niet net of het streekproducten zijn...
Kan iemand mij dan uitleggen wat het nut is van een persoonlijk gemaakte spinazie die onpersoonlijk is?
Weet je wat, ik doe een poging: een trucje om het streek- (hoeve, zeggen ze in Vlaanderen zo mooi en correct) product te neppen?
Maar dat is dus niet waar.
Tsjonge, zou die van de ene grote teler anders smaken dan die van de andere? Dat wordt nog een probleem als klanten doorkrijgen dat die van Pietersen lekkerder is dan Jansen.
Dan laten ze die van Jansen liggen. Zou dat waar zijn, dan is het gauw weer afgelopen met die traceerbaarheid.