De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) lanceert per vandaag een meldpunt waar 'valse lesstof' over boeren kan worden gemeld.

De boeren van de bond hebben er tabak van dat scholieren keer op keer worden geconfronteerd met 'suggestieve, foute, misleidende en/of niet objectieve' beelden over het boerenbedrijf.

De NVV verzet zich tegen framing en wijst bijvoorbeeld op het omschrijven van veehouderijbedrijven als 'dierenfabrieken', terwijl ook in 'dierenfabrieken' een hoog dierenwelzijn kan worden bereikt. Door hun beeldvorming blokkeren dierwelzijnsvechters onterecht nieuwe en goede wegen, zo vinden de boeren.

Drijvende kracht achter de campagnes van de NVV is de nieuwe voorzitter Ingrid Jansen. Zij schrijft: "De toekomst van de varkenshouderij is sterk afhankelijk van het aantal goed opgeleide, bevlogen mensen. Het enthousiasmeren van mensen om in de varkenshouderij te werken begint al bij de basisschool."

De meldingen die binnenkomen zullen door de bond in een zwartboek worden verwerkt en aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

Fotocredits: Ingrid Jansen, NVV
Dit artikel afdrukken