Boeren en andere demonstranten bezetten vanaf volgende week woensdag het Binnenhof in Den Haag. Daar blijven ze net zo lang tot hun eisen zijn ingewilligd in het hart van de Nederlandse politiek. Dat meldt het AD zojuist.

Op weg naar Den Haag doen de boeren eerst het Rijksinsituut voor Milieuhygiëne en Volksgezondheid in De Bilt aan. Daar worden de stikstofmodellen beheerd waarmee de uitstoot van hun stallen en het effect daarvan op natuurgebieden wordt berekend.

De boeren roepen vissers, burgers en andere sympathisanten, waaronder de Nederlandse bouwsector, op hen te vergezellen in hun strijd. Bouwend Nederland laat weten de actie niet te steunen.

De boeren willen geen vee inleveren en verzetten zich tegen de aangekondigde sanering van boerenbedrijven. Ook willen ze het besluit om de nertsenfok geheel te beëindigen in Nederland opschorten zolang de fokkers die moeten stoppen geen betere stakingspremie krijgen.

Deze actie gaat uit van de Farmers Defence Force van Marc van den Oever die na 1 oktober niet meer gezamenlijk opereert met de gematigder Agractie-organisatie die wordt geleid door Bart Kemp.

Vanmorgen verscheen op Foodlog een analyse van het nieuwe politieke en lobbykrachtenveld dat is ontstaan na het grote boerenprotest in Den Haag op 1 oktober.
AD - Boeren bezetten volgende week meerdere dagen Binnenhof, nieuwe verkeerschaos dreigt
  • Deel
Druk af