Op 15 oktober start de expositie 'BLIK. Van conserven tot kunst' in Museum de Waag in Deventer. Kom naar het oudste waaggebouw van Nederland om de collectie te bewonderen en deel te nemen aan de 'blikproeverij'.
De expositie is ingericht ter ere van het 100-jarig jubileum van Deventer als blikstad. In 1919 opende de blikfabriek van Thomassen & Drijver en dit bedrijf groeide uit tot een begrip in Deventer. Het is daarom niet verwonderlijk dat museum de Waag beschikt over de grootste collectie blik van ons land.
Blik is een veelzijdig product. Het is multi-inzetbaar, duurzaam en wordt gebruikt door creatievelingen en koks. Voedsel uit blik wint aan populariteit en is soms verser dan groente bij de groenteboer. In het kader van de expositie wordt er 12 keer een blikproeverij gehouden. Hier worden verschillende amuses, in of uit blik, geserveerd onder het genot van een drankje.
De rest van Deventer besteedt ook aandacht aan voedsel uit blik. Speciaal voor deze gelegenheid hebben 9 restaurants in Deventer een gerecht met ingrediënten uit blik op hun menukaart gezet. Deze recepten zijn verkrijgbaar bij het museum en kunnen geproefd worden bij de deelnemende restaurants.
Informatie
Datum: 15 oktober 2019 tot 1 maart 2020
Prijs: €9,00 voor volwassenen, gratis voor kinderen
Locatie: Museum de Waag, Brink 56, Deventer
Kijk op de website voor meer informatie over de expositie en de data van de blikproeverijen.
Kijk hier voor een overzicht van de deelnemende restaurants.
Dit artikel afdrukken
Blik is een veelzijdig product. Het is multi-inzetbaar, duurzaam en wordt gebruikt door creatievelingen en koks. Voedsel uit blik wint aan populariteit en is soms verser dan groente bij de groenteboer. In het kader van de expositie wordt er 12 keer een blikproeverij gehouden. Hier worden verschillende amuses, in of uit blik, geserveerd onder het genot van een drankje.
De rest van Deventer besteedt ook aandacht aan voedsel uit blik. Speciaal voor deze gelegenheid hebben 9 restaurants in Deventer een gerecht met ingrediënten uit blik op hun menukaart gezet. Deze recepten zijn verkrijgbaar bij het museum en kunnen geproefd worden bij de deelnemende restaurants.
Informatie
Datum: 15 oktober 2019 tot 1 maart 2020
Prijs: €9,00 voor volwassenen, gratis voor kinderen
Locatie: Museum de Waag, Brink 56, Deventer
Kijk op de website voor meer informatie over de expositie en de data van de blikproeverijen.
Kijk hier voor een overzicht van de deelnemende restaurants.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog