Op de Amsterdamse Zuidas deden vorig jaar 124 vastgoedconsultants mee aan een proef. CBRE - een wereldwijd werkend bedrijf dat kantoren en winkels verkoopt, verhuurt, inricht en verbouwt - richtte voor hen een proefkantoor in. In die kantooromgeving testte het bedrijf of consultants beter zouden functioneren onder zogeheten circadiaans licht, omringd door groen, met meer beweging en een skippybal om op te zitten.
Vijf maanden lang duurde het onderzoek, volgens de NRC. Het project bleek succesvol. De deelnemers die gedurende het onderzoek onder andere omstandigheden werkten voelden zich iets minder belast en waren beslist gelukkiger, energieker, voelden zich gezonder en sliepen lekkerder. Met die woorden noteert NRC's wetenschapsjournalist Wim Köhler de resultaten.

Uit de proef lijkt te concluderen dat beginnende burn-outs in de nieuwe kantooromgeving kunnen worden tegengegaan. Het project is inmiddels afgesloten. Het proefkantoor is dicht en de consultants zijn weer terug naar hun oude kantoor.
NRC - Blijer en beter met ander licht, planten en een zitbal
Reageer
  • Deel
Druk af