Genoeg doemdenkerij. De bij komt in de stad weer een beetje op adem. Dat ontdekte ook recent Robin Shulman al in New York. En al eerder Olivier Darné in Parijs (en Nederland). Reden genoeg dus om het de bijen in de stad extra naar de zin te maken. Dat kan nu iedereen, want vanaf september wordt er in zes grote steden een cursus 'urban beekeeping' georganiseerd. Stadsbewoners in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Den Haag, Nijmegen en Utrecht kunnen in vier lessen leren hoe ze bijen kunnen houden op hun dak of in de achtertuin.

Uit het persbericht: Stichting The Tipping Point heeft in samenwerking met platform CO3 en lokale imkers onder de noemer 'Holy Bee!' een introductiecursus van vier lessen samengesteld. Op 2 september vindt in het Griftpark in Utrecht de officiële lancering plaats. Geïnteresseerden leren in vier theorie- en praktijklessen alles over het wel en wee van de honingbij. Inschrijven kan per direct via www.ilovebeeing.nl.

Urban beekeeping is al enkele jaren een trend in wereldsteden als New York, Londen, Tokio, Berlijn en Parijs. In Berlijn zijn al 750 stadsimkers die meer dan 10.000 bijenkasten onderhouden. Het wordt volgens de iniatiefnemers tijd dat stadsimkeren hier nu ook door gaat breken. Zeker in combinatie met een andere trend, die van de stadslandbouw.


honing oogst Parijs 2008

Foto door Hotels Paris Rive Gauche, van de bijenkasten op het dak

Fotocredits: Printemps ete, honingbijen
Dit artikel afdrukken