Staatssecretaris Bleker heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de Regiegroep Duurzame Veehouderij en Agroketens van start gaat. Deze regiegroep moet de overgang naar een toekomstbestendige en maatschappelijk gewaardeerde agroketens stimuleren.

In NieuweOogst.nl laat de demissionair EL&I bewindsman weten: De verantwoordelijkheid voor de verduurzaming ligt bij de keten zelf. De regiegroep heeft de rol van aanjager. De overheid heeft een stimulerende rol en houdt de voortgang in de gaten

De Regiegroep bestaat verder uit Hans Alders (oud-minister en trekker van de stilgevallen "Commissie Alders" over megastallen), Daan van Doorn (ex-voorman VION en architect van het Verbond van Den Bosch), Cees ’t Hart (FrieslandCampina), Bart Jan Krouwel (PVE en ex-Rabobank), Henny Swinkels (topman van kalvermester Van Drie) en Loek Hermans (Greenport Holland). LTO is vertegenwoordig door Albert Jan Maat en Hans Huijbers (voorzitter ZLTO). Naar een vertegenwoordiger vanuit de retailsector wordt nog gezocht.

Fotocredits: Scorpions and Centaur
Dit artikel afdrukken