Waar of onwaar?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Ik zal het wat breder trekken: er zijn volgens mij ook geen bio stieren in die zin zoals Dick bedoelt. Die zouden wel kunnen voldoen aan de gezondheidstatus ( weidegang en biovoer) maar dan zouden zij op een apart ki-station gehuisvest moeten worden. De keuze in genetica word dan te beperkt en het zaad dus ivm de kleine markt te duur. Geen optie.
Maar er zijn wel bio stieren en bio beren: eigen aanfok al dan niet voor natuurlijke dekking! De stelling is dus onwaar.
Ze bestaan niet omdat ze nooit de hoge gezondheidsstatus kunnen hebben die aan dekberen gesteld wordt.
M.n. als gevolg van de in geval van biologisch verplichte uitloop kan een biobeer niet meer voldoen aan de eisen die aan een dekbeer gesteld mogen worden.
We hebben het hier al vaker over wild gehad. Hoewel het uit de natuur komt, mag het niet biologisch heten omdat nooit precies gegarandeerd kan worden welke invloeden het dier heeft ondergaan. Dat geldt ook voor buitenberen.
Je kunt dus wel bioberen hebben. Je mag er alleen niet mee dekken en kunt er dus geen cent aan verdienen.
Zaad hoeft niet bio te zijn om toch een biovarken op te leveren.
Wouter, de St Agur zal ik bij de St Agur zetten. Die andere vraag, was er 1 van Melchior. Het antwoord luidt, bij mijn beste weten, ze eten en leven zoals ze altijd al deden. Wij hebben ons eet- en leefpatroon in een paar decennia totaal gewijzigd. Dat past niet bij wat biomedici beginnen te noemen onze 'epigenetica'.
Lethe, de laatste plek waar je kan preken voor eigen parochie is hier. Er is altijd wel een wijsneus die de vraag bijstelt of een afvallige die het niet kan laten ook het spreekgestoelte te beklimmen.
Het komt vrijwel nooit voor dat er een gemeenschappelijk doel wordt nagestreefd of dat er een standpunt wordt bepaald.
Of het zal de "zelfingenomenheid" moeten zijn. Dat is wel een rode draad :-)
@Joy Inmiddels ben ik daar wel aan toe. Preken voor eigen parochie kan best wel eens lekker zijn. Het knokken met en tegen de buiten wereld even buitensluiten en toch een fijne discussie hebben waarbij je wel kans hebt tot een consensus te komen. Al is daar is geen gerantie op.
Maar helaas is het even niet zo. ;)
Zitten jullie allemaal in een kamer vol sigarenrook en chesterfields, elkaar wijsneuzerig de les te lezen? Genietend van een wijntje en ieders eigen gelijk?