Dat suggereert een studie die afgelopen week werd gepubliceerd op PLOS One. De studie werd betaald door melkveehouderijorganisaties. Ze hadden geen invloed op het design van het onderzoek, de dataverzameling en de interpretatie daarvan.
De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in ons huidige menu is uit balans geraakt. We krijgen teveel omega-6 en te weinig omega-3 binnen. Voor het laatste worden doorgaans visproducten aanbevolen. De studie maakt plausibel dat biologische melk ten opzichte van vis een superieure bron voor de inname van omega-3 vetzuren is.
Dit artikel afdrukken
De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in ons huidige menu is uit balans geraakt. We krijgen teveel omega-6 en te weinig omega-3 binnen. Voor het laatste worden doorgaans visproducten aanbevolen. De studie maakt plausibel dat biologische melk ten opzichte van vis een superieure bron voor de inname van omega-3 vetzuren is.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook