Bij de Groenlose vestiging van slachter Vion zijn tijdens een steekproef van de GGD op 212 medewerkers, 45 medewerkers (21%) positief getest op besmetting met het SARS-CoV-2 virus. Nadat dit bekend werd, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit tijdelijk gestopt met keuren. Dat betekent dat de slachterij stil komt te liggen.

Vion verklaart dat alle geteste personen gezond waren. De GGD eist geen maatregelen ten aanzien van de procedures van Vion.

De positief geteste medewerkers van Vion Groenlo gaan voor twee weken in thuisisolatie; dat geldt ook voor bewoners van de huizen waarin deze personen verblijven in quarantaine voor twee weken. In het kader van berichten over besmettingen met corona in de grensregio rond Groenlo werkt Vion nauw samen met de GGD om tests te faciliteren.

Vion benadrukt een cruciale onderneming te zijn in de voedselvoorziening. Juist de vestiging in Groenlo is dat voor Nederland. Daar worden de zogeheten conceptvarkens van het bedrijf geslacht, zoals de 1-ster en de biologische varkens. De afzet daarvan vindt voornamelijk in Nederland plaats, zodat sluiting kan zorgen voor lege schappen of vervangend aanbod uit de andere slachterijen van Vion.
Tweede Kamer - Informatie inzake melding GGD bij een vestiging van een slachthuis in Groenlo | Tweede Kamer der Staten-Generaal
Reageer
  • Deel
Druk af