image

De kantines van 26 middelbare scholen in heel Noord-Holland hebben vanaf woensdag alleen biologische broodjes, melk, vleeswaren en fruit. Het gaat om een proef die de middelbare scholier aan de biologische producten moet krijgen.Volgens een woordvoerster komt het biologische aanbod op sommige scholen naast de bestaande 'vette hap'. Leerlingen zijn niet duurder uit als ze biologische producten kopen. Met de proef, die tot eind 2007 duurt, krijgen in totaal 80.000 middelbare scholieren te maken. Als het biologische broodje kaas en de andere producten in de smaak vallen, worden ze vanaf volgend jaar bij vrijwel alle Nederlandse middelbare scholen verkocht. Subsidie
Het aanbod van biologische producten in schoolkantines is een initiatief van een groothandel en schoolcateraar uit Noord-Holland en een provinciale campagne voor biologische landbouw. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) steunt de proef met een subsidie.

Diervriendelijk
Volgens de woordvoerster van de campagne heeft een recent onderzoek van de Universiteit Wageningen onder leerlingen van 14 tot 20 jaar uitgewezen dat ruim 60 procent van hen het prima vindt dat er biologische producten op school worden verkocht. Ze vinden het daarbij vooral belangrijk dat deze producten diervriendelijk en milieuvriendelijk zijn. De meeste leerlingen vinden overigens dat biologisch wel lekker moet zijn.

Biobites
De initiatiefnemers houden de komende tijd in de gaten of de nieuwe producten populair zijn op de deelnemende scholen. De producten worden woensdag onder de naam Biobites officieel gepresenteerd op een middelbare school in Heerhugowaard.

bron: ANP
Dit artikel afdrukken