De Groene Weg in Groenlo is de grootste leverancier van biologisch vlees in Nederland. Dit jaar verwerkt en verkoopt De Groene Weg meer dan 80.000 biologische varkens. De afzet van De Groene Weg is daarmee groter dan ooit.

Media-aandacht
Volgens De Groene Weg zijn de vraag naar en de afzet van biologisch varkensvlees de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dat is grotendeels te danken aan de aandacht in de media voor biologisch vlees. "Mede hierdoor is de beleving positief en vinden veel mensen biologisch vlees passen bij een maatschappelijk verantwoorde levensstijl", schrijft De Groene Weg in zijn persbericht.

De Groene Weg speelt op deze ontwikkeling in door samen te werken met varkenshouders zodat er voldoende vlees wordt geproduceerd. "Daarvoor is een groeitraject ontwikkeld waarlangs de productie zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid en in de komende jaren verder zal uitbreiden. Overigens verkoopt De Groene Weg niet alleen meer vlees in Nederland, maar ook in landen als Duitsland, Denemarken, Italië, Frankrijk en Spanje", voegt de vleesverwerker toe.

Biologisch lijkt, ondanks de forse meerprijs, door een groeiende groep consumenten normaal te worden gevonden en een eenvoudig te begrijpen inhoud te geven aan 'duurzaam'. Om die reden stopte Albert Heijn eerder dit jaar zijn Puur & Eerlijk lijn en kwam daar AH Biologisch voor in de plaats.

Fotocredits: 'Slager Arie Jan Sterrenberg van De Groene Weg in de Markthal van Rotterdam overhandigt Ramona Eekhof producten van het 80.000ste varken', De Groene Weg
Dit artikel afdrukken