De verkoop van biologische producten stijgt. Zeven op de 10 consumenten koopt bij het boodschappen doen ook biologische producten. Bijna de helft van de groep die dit doet, kiest vaker voor biologisch dan voorheen. Dat schrijft Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector.

Bewuster omgaan met het milieu (56%) en een breder assortiment (50%) zijn de belangrijkste redenen om biologische producten te kopen. Daarnaast kiezen Nederlanders voor biologisch omdat ze het gezonder (24%) en lekkerder (18%) vinden, blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Bionext.

Vandaag start de nieuwe campagne Bio lekker voor je, met als boodschap ‘Biologisch eten en drinken is lekker voor jou én voor de wereld’. Boeren, pioniers, telers en leveranciers laten zien hoe lekker, leuk en makkelijk het kan zijn om dagelijks een verschil te maken, aldus Bionext. In de campagne komt aan de orde waarom biologisch een goede keuze is.

Bionext wil met de 3-jarige campagne biologisch verder onder de aandacht te brengen. De campagne wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

Bionext - 71% consumenten koopt biologisch - Nieuws - Bionext
Reageer
  • Deel
Druk af