Overschottenrestaurant Instock, inmiddels gevestigd in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, gaat zijn dagelijkse verrassingsmenu upgraden naar een heus keuzemenu. Je kunt voortaan kiezen uit 8 verschillende gerechten, in plaats van eten wat de Instock-pot schaft. Volgens Instock is dat bijzonder nieuws: "we redden nu namelijk zoveel eten, dat we onze strijd steeds professioneler kunnen voeren," klinkt het. Bij het Food Rescue Center van Instock komen dagelijks "enorme hoeveelheden kratten" binnen met voedsel dat anders weggegooid zou worden. Het komt bij 160 Albert Heijn-filialen vandaan en zelfs van een aantal grote leveranciers, zoals groentenleverancier Bakker Barendrecht. Het aanbod is zo ruim dat de Instock chefs niet meer hoeven te koken met 'de oogst van de dag' maar een keuzemenu kunnen bedenken dat de lat behoorlijk hoog legt: "We richten ons qua niveau op de Bib Gourmand", vertelt Freke van Nimwegen. "Zodoende willen we nog meer mensen laten proeven dat voedselverspilling op een heerlijke manier tegengegaan kan worden."
Instock - Nieuw dinerconcept: Instock zet voedselverspilling op een nieuwe kaart
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De upgrading lijkt me nodig omdat de consument twijfelt aan de kwaliteit. Het concept wordt daarmee steeds meer ongeloofwaardig. Ik zou weleens willen weten wat er binnenkomt, welk % dat van de totale maaltijd uitmaakt (zitten er ook entrecotes bij?) En hoeveel AH bijpast in de exploitatie? we zijn weer een jaar verder :-)