GoEuro zette op een rijtje hoeveel je in 75 wereldsteden moet betalen voor de 5 meest geïmporteerde bieren en het belangrijkste lokale bier. Middeling tussen de prijs voor een biertje in de supermarkt en in een bar levert de GoEuro wereldbierprijsindex op.

Krakau goedkoopst, Genève goedkoopst
Uit de bierindex blijkt dat je voor het goedkoopste biertje in Krakau moet zijn. Daar kun je al voor € 1,48 genieten van een fris biertje. Het duurste biertje reken je in Genève af: gemiddeld € 5,64. HongKong en Tel Aviv zijn de overige steden in de top-3, met € 5,50 en € 5,17 respectievelijk. Oslo, de 'koploper' van vorig jaar, staat dit jaar op de vierde plek. De verschuivingen zijn met name toe te rekenen aan wisselkoersverschuivingen.

Het duurste biertje reken je in Genève af: gemiddeld € 5,64
Middenmoter
Op de bierindex van GoEuro staat Amsterdam op de 31e plaats, met een gemiddelde prijs van € 2,70. Brussel bekleedt plaats 36. Daar kost een biertje € 2,84.

Nederlanders blijken ook tot de middenmoot te behoren qua bierconsumptie. Gemiddeld drinkt de Nederlander 86 liter bier per jaar. Daar zijn we gemiddeld 699 euro aan kwijt. New Yorkers, die een vergelijkbare hoeveelheid bier drinken (85 liter), moeten daar wat meer voor op tafel leggen: 1.188 euro. New York staat dan ook op de 5e plaats van de duurste biersteden ter wereld.

Fotocredits: 'Krakow beer', tgraham
Dit artikel afdrukken