In het kielzog van de alcoholvrije pils- en lichte bieren komt er nu ook een alcoholvrij abdijbier op de markt. 's Werelds grootste bierbrouwerij, het Belgische AB InBev, lanceert dit weekend de alcoholvrije variant van het abdijbier Leffe. Leffe 0.0% is het eerste volledig alcoholvrije abdijbier in België, zegt de brouwer in de Standaard.

Abdijbier is bier dat 'verbonden' is aan een abdij. Dat houdt in dat het bier gebrouwen en op de markt gebracht wordt door "een bestaande niet-trappistenabdij, in de abdij zelf of in licentie bij een lekenbrouwerij, of door een lekenbrouwerij, die voor het gebruik van de abdijnaam een contract met de abdij sluit". Bekende abdijbieren zijn Grimbergen, Affligem én Leffe.

Arnaud Hanset van AB InBev West-Europa zegt in de Standaard: “We zijn fier dat we er dankzij de expertise van onze brouwmeesters als eersten in geslaagd zijn om nu ook een alcoholvrij bier te maken dat volledig trouw blijft aan de kwaliteit en authenticiteit van het eigenlijke Leffe abdijbier”. Het bier ligt vanaf januari in de Belgische winkelrekken.

AB InBev streeft er naar in 2025 wereldwijd minstens 20% van zijn volume als alcoholarm of alcoholvrij bier te produceren.
De Standaard - Alcoholvrij abdijbier op komst
  • Deel
Druk af