Beter wordt niet gedefinieerd als hoppiger denk ik maar als meer gerijpt qua smaak. Dat herken ik van de tripels die ik zelf brouw. Een mooi schuimhoudend bier dat vol van smaak is zonder scherpe kantjes.
Onderzoekers aan de universiteit van Stella-stad Leuven stellen vast dat de typische bierbitterheid verloren gaat als het bier bewaard wordt. Ze drukken het verlies zelfs uit in procenten. Binnen twee jaar wordt bier 18 tot 43% minder bitter. Het bittere komt van hop en dat houdt het niet vol in de fles. Vreemd: er gaan verhalen over Orval-bier (trappist, volgens Nick Trachet de beste) dat beter wordt van een jaartje liggen.
The Guardian - Hop to it: Researchers pinpoint why Belgian beers don't keep, 2 apr 2020Beter wordt niet gedefinieerd als hoppiger denk ik maar als meer gerijpt qua smaak. Dat herken ik van de tripels die ik zelf brouw. Een mooi schuimhoudend bier dat vol van smaak is zonder scherpe kantjes.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.