Ontbijtgranenproducent Kellogg komt in Engeland met bier van afval, schrijft FoodBev. Als je hip bier kunt brouwen met regenwater, oud brood en aardappelschillen, zoals sommige brouwers doen, dan moet dat ook kunnen met onze resten, zullen ze bij Kellogg gedacht hebben.

Kellogg’s ‘niet-helemaal-jofele’ producten werden tot voor kort weggegooid of tot veevoer verwerkt. Het voedingsconcern bedacht voor de afdankertjes een nieuwe bestemming: bier. Hiervoor werkt het bedrijf samen met de Engelse brouwerij Seven Bro7hers.

De levensmiddelenfabrikant zegt zijn impact op de planeet te willen verminderen. Het bedrijf heeft de ambitie elke kilo granen die het inkoopt, om te zetten in voedsel. Maar niet alle geproduceerde ‘flakes’ komen door de kwaliteitscontrole. Te gare, ongecoate of verkleurde rijstvlokken blijken een prima vervanger van gemoute gerst, een belangrijk ingrediënt van bier.

Eind 2018 bracht Kellogg de limited edition ‘Throw Away IPA’ als test op de markt. Dat werd goed ontvangen door de pers en het publiek. Naast dit op cornflakes gebaseerde biertje komt de granenproducent met nog 2 nieuwe edities. Kellogg’s Rice Krispies zorgen voor zoete tonen in de ‘Cast off Pale Ale’. Kellogg’s Coco Pops geven ‘The Sling it Out Stout’-bier een chocoladeachtige smaak.

'brouwproces kellogg bier'
Fotocredits: 'Brewing process', Seven Bro7hers Brewery
Kellogg?s and Seven Bro7hers create more beers from cereal - FoodBev Media
Reageer
  • Deel
Druk af