2
Fotocredits: 'Tapbier', Pixabay

FlashBier ineens veel langer goed

Jupiler, Stella, Leffe, Hoegaarden Wit en Kwak op vat zijn van de één op de andere dag 3 tot 6 maanden langer houdbaar. Volgens brouwer AB InBev zat de houdbaarheidsverlenging er al langer aan te komen. De coronamaatregelen - sluiting van de horeca - hebben de beslissing om de verschillende houdbaarheidsdata in verschillende landen gelijk te trekken, versneld. Het bier blijft 100% veilig en in smaak onveranderd, garandeert AB InBev. De administratieve ingreep scheelt meer dan een slok op een borrel: bij de vorige lockdown haalden bierbrouwers (ook in Nederland) tienduizenden liters bier terug bij de tappunten. Ze maakten er alcohol van. Dit keer moeten de café's eerst maar hun oude bier opmaken als ze weer open mogen.

De Standaard - Opmerkelijk gevolg van de coronamaatregelen: AB InBev-bier van het vat plots maanden langer goed , 19 nov 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Peter de Groot
  • #2
  • 20 nov '20
  • 14:52

Wist je dat bier heel slecht is voor je gezondheid?

Harry Romijn
Harry Romijn Levensmiddelenhandel
  • #1
  • 20 nov '20
  • 12:46

Ten Minste Houdbaar Tot = de datum, waarbij de fabrikant garandeert, dat het product nog aan de minimale eisen, die aan het product gesteld mogen worden, voldoet = de garantiedatum. ( en vaak ook de datum, waarop het weggekieperd wordt). Oftewel: de fabrikant wil niet dat het product weggegooid wordt, en verlengt zijn garantietijd. Conclusie: die datum gold eerder ook al.

N.B.: Mijn twee zoons bekeken ieder product na de THT-datum alsof het om middernacht omgezet was in een dodelijk gif. Totdat ze in de bierverbruikende leeftijd kwamen.. al was het bier een 1/2 jaar over de THT-datum...

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.